Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Versenykiírás.

2009.01.23

DEBRECEN VÁROSI ÉS KÖRZETI
LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
4032 DEBRECEN, Oláh Gábor u. 5.
Telefon/Fax: 52/514-432
E-mail: szovets. iroda@dvklsz. hu

DEBRECEN VÁROSI ÉS KÖRZETI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG TÖMEGSPORT JELLEGŰ
TÖBBCSOPORTOS TÖBBFORDULÓS NYÍLT SZABADTÉRI, KISPÁLYÁS, FUTSAL SZABÁLYOKAT ALAPUL VEVŐ LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGA

ÉS A

FUTSAL SZABÁLYAI SZERINTI BAJNOKSÁG,
VALAMINT A HAGYOMÁNYOS SZABÁLYOK SZERINTI ÖREGFIUK BAJNOKSÁG
2009. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA


Debrecen, 2009. január 14.
A bajnokság rendezője:

DEBRECEN VÁROSI ÉS KÖRZETI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
Levelezési címe, hivatali helysége: 4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 5. Tel/fax: (52) - 514-432

1. Bajnokság célja:
Debrecen város kispályás labdarúgást kedvelői részére a Fair Play szellemű rendszeres sportolás biztosítása.

2. Versenybizottság:
A Versenybizottság Elnöke: Kormos János
Tagjai: Hasilló Roland
Jószai Csaba
3. Bajnokság ideje:
2009. március 30. - június 19. illetve 2009. augusztus 31. - október 02.

4. A bajnokságok rendszere:
A nagypályás és futsal szabályokat alapul vevő, 5+1-es rendszerű bajnokság.
Valamint a Futsal szabályai szerinti 4+1-es rendszerű bajnokság.
A bajnokságban az osztályokba sorolást, a nevezések számától függően, a 2008. évi Szabadtéri Bajnokság helyezéseit figyelembe véve határozzuk meg.

5. A bajnokság helye:
A benevezett csapatok által megnevezett és a DVKLSZ által elfogadott pályákon.
Ezek szabadtériek – füves illetve műfüves, esetleg salakos borításúak - lehetnek. A 2009. évi szabadtéri bajnokságban bitumen pályán kispályás bajnoki mérkőzést nem lehet játszani.
Bérelt pálya esetén a pályahasználathoz a tulajdonos írásbeli engedélye szükséges.
Amennyiben egy pályán csak egy csapat rendezné a hazai mérkőzéseit, a DVKLSZ fenntartja a jogot, hogy e csapatoknak a sorsolást alapul véve írja ki a hazai mérkőzéseit, a többi pályák mérkőzéseinek függvényében, és a játékvezetői küldést figyelembe véve.

6. A bajnokság résztvevői:
Azon benevezett csapatok, akik a 2009. évi Versenykiírást elfogadják, valamint a szövetségi tagsági díjat, a szövetségi költségtérítési hozzájárulást és a játékvezetői díjat a nevezési határidőig befizetik.

A 2008-ban törölt vagy kizárt, valamint a visszalépett illetve újonc csapatok 2009-ben csak a legalacsonyabb osztályba sorolhatók be.

7. A bajnokság lebonyolítása:
A bajnokságban mérkőzésenként a győzelemért 3, a döntetlenért 1, a vereségért 0 pont jár.
A csoportokon belüli helyezések a több szerzett pont alapján dőlnek el.
Pontegyenlőség esetén az alábbi sorrend dönt.

1. a bajnokságban elért több győzelem;
2. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége;
3. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
4. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól;
5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;
6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól;
7. a bajnokság fair play versenyében elért jobb helyezés;
8. sorsolás.


8. A bajnokság szabályai:
A nagypályán érvényes szabályok szerint, az alábbi változtatással:
- Becsúszó szerelés nincs! (az elkövetésért közvetlen szabadrúgást kell ítélni!)
- Ha a labda nincs az ellenfélnek megjátszható közelségében, és úgy történik a becsúszás, illetve mentés, akkor a játékvezető nem avatkozik közbe!
- Az ellenfélnek 5 méterre kell állnia a szabadrúgáshoz, az oldalberúgáshoz és szögletrúgáshoz letett labdától!
- A kapus mindig kézzel hozza játékba a labdát, ha az elhagyta az alapvonalat, de ha ilyen kidobás alkalmával a labda érintés nélkül az ellenfél kapujába kerül, akkor az ellenfél kapusa következik kidobással!
- Ha a labda az oldalvonalakkal határolt részen hagyja el a játékteret, akkor az a csapat játékosa jogosult a vonalon kívülről oldalberúgással, vagy bedobással játékba hozni a labdát, akinek az ellenfele utoljára érintette vagy megjátszotta azt. A bedobást vagy berúgást az ellenfél játékosa nem akadályozhatja!
- A labda játékba hozatalát a lehetőségtől számolva 4 másodpercen belül el kell végezni, ha oldalberúgás, bedobás, szögletrúgás, szabadrúgás következik! Ellenkező esetben az ellenfél jogosult a labdát játékba hozni! A gyors elvégzést akadályozó játékosnak sárga lapot kell adni! A labda előtt álló játékosba nem rúgható a labda, ezért a játékvezető sárga lapot ad.
- Ha valamelyik csapat félidőnként öt (5) közvetlen szabadrúgást maga után vonó szabálytalanságot vét, akkor a hatodik szabálytalanságtól az ellenfél jogosult 10 méterről sorfal nélküli kapura rúgásra. Ha a szabálytalanság 10 méteren belül, de a gólvonaltól 6 méteren kívül történt, akkor a játékos dönti el hogy a szabálytalanság helyéről vagy 10 méterről rúgja (azonosítás után) kapura a labdát.
- játékidő: 2x25 perc / futóidő /, szünet nélkül, fordulással
- heti játéknapok: sorsolás szerint, hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek
- Várakozási idő: NINCS!

9. Egyéb rendelkezések:
A játékvezetőnek le kell fújnia a mérkőzést, ha:
a) ha a mérkőzés kezdési időpontjában valamelyik csapat nincs jelen, vagy nincs meg a kezdéshez szükséges minimális létszám (4 fő),
b) ha a mérkőzés kezdési időpontjában valamelyik csapat nem rendelkezik érvényes tagsági igazolvánnyal, és érvényes sportorvosi engedéllyel,
c) ha egy csapat létszáma bármilyen ok miatt (sérülés, kiállítás, stb.) a minimális létszám (4 fő) alá csökken,
d) ha a játéktér játékra alkalmatlanná válik (pl. esőzés),
e) ha nincs játékra alkalmas labda
f) ha a játékvezetőt atrocitások érik a mérkőzés során

Játékosok száma: A mérkőzés megkezdéséhez szükséges minimális létszám 4 fő.
Egy adott mérkőzésen egy csapatban legfeljebb 12 játékos szerepelhet. Egy csapat határozatlan számú játékos részére tarthat igazolást. A versenyjegyzőkönyvbe csak azok a játékosok írhatók be, akik a mérkőzés megkezdésekor jelen vannak és csak ezeknek a játékosoknak az igazolásai adhatók le a játékvezetőnek. A később érkező játékosok a játékvezetőnél való jelentkezés után állhatnak be, és a versenyjegyzőkönyvbe is utólag kell beírni őket.

A labda:
Mindkét csapatnak rendelkeznie kell játékra alkalmas labdával! Ha a hazai csapatnak és a vendégcsapatnak sincs szabályszerű labdája, akkor a játékvezető a mérkőzést lefújja. A mérkőzést 0-0-ás gólkülönbséggel és 1-1 pont levonással igazolja le a Versenybizottság.

Versenyjegyzőkönyv: minden csapatnak rendelkeznie kell a DVKLSZ által kiadott versenyjegyzőkönyvvel, melyet köteles minden mérkőzésre magával hozni. Amennyiben a pályaválasztó csapatnak nincs versenyjegyzőkönyve, akkor a vendégcsapat jegyzőkönyvét kell használni, de a játékvezető jelentése alapján a hazai csapattól 1 pontot levon a Versenybizottság! Jegyzőkönyv hiányában mérkőzés nem maradhat el!

A csapatok vezetői /csapatkapitány is lehet karszalaggal ellátva / kötelesek a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel az elkészített versenyjegyzőkönyvvel és a Tagsági Igazolványokkal, /igazolások/ a játékvezetőnél jelentkezni. Érvényes Tagsági Igazolvány és orvosi engedély nélkül nem lehet részt venni a játékban, s ezek meglétét a játékvezető köteles minden mérkőzés előtt ellenőrizni!

A két csapatvezető együtt felelős a mérkőzés rendjéért!


A pályaválasztó csapatnak (ha a csapat bérli a pályát, akkor a tulajdonosnak) lehetőség szerint öltözőt, fürdési lehetőséget, kell biztosítani a vendégcsapat, és külön öltözőt a játékvezető számára.

10. Mérkőzés elmaradása:
Ha a csapat(ok) nem vétkes(ek) a mérkőzés elmaradásában, akkor az új időpontot a DVKLSZ Versenybizottságának ki kell tűznie az érdekelt csapatok meghallgatása után.

Ha valamely csapat hibájából a mérkőzés elmarad, vagy a csapat nem tud kiállni, akkor az első alkalommal a mérkőzés 3 pontját 3-0-s gólkülönbséggel a vétlen csapat kapja.

A második ki nem állás esetén is 3-0-val kerül igazolásra a mérkőzés a vétlen csapat javára, de a vétkes csapattól még ezen kívül 3 büntetőpont is levonásra kerül.

A harmadik ki nem állás esetén szintén 3-0 a vétlen csapat javára és még egyszer 3 pont levonás a vétkes csapattól.

Negyedik ki nem állás esetén a csapatot töröljük a bajnokságból.
Törölt vagy visszalépett csapat, csak a törlés időpontja után le nem játszott hazai mérkőzéseinek játékvezetői díját igényelheti vissza, ha azt már befizette!

Ha a mérkőzés kezdési időpontjáig a mérkőzésre kijelölt játékvezető nem érkezik meg, 5 perc várakozási idő után a két csapatvezetőnek meg kell egyezni szükség játékvezető személyéről, aki a mérkőzést levezeti. A jegyzőkönyvet a két csapatvezetőnek és a szükség játékvezetőnek is alá kell írnia. A Versenybizottság a pályán elért eredményt fogja figyelembe venni.

Diák csapatok a bajnokságra történő nevezéskor jelezzék az iskolai szüneteik időpontját, hogy ezen időpontokra eső mérkőzéseiket, kérésükre előrehozza a Versenybizottság.

11. Mérkőzés módosítást csak rendkívül indokolt esetben lehet kérni!
A módosítást 11 nappal a kiírt időpont előtt lehet kérni írásban a Szövetség illetékesétől. A módosításnak tartalmaznia kell a másik csapat beleegyezését, az új időpontot és a mérkőzés helyszínét. Ha a módosítás feltételei közül egy is hiányzik, a Szövetség a kérést elutasítja.
A módosításba beleegyezett csapat köteles lejátszani a mérkőzést az első javasolt időpontban, és helyszínen! Ha az új időpontban valamelyik csapat nem jelenik meg, akkor a Szövetség az ellenfél javára igazolja a 3 pontot.


A változtatás iránti kérelmet az alábbi eljárási költségek befizetésével lehet kérni:
• ha az időpont változtatás 11 nappal korábban történik, mint a kisorsolt mérkőzés, nem kell eljárási költséget fizetni.
• ha az időpont változtatást 5 -10 nappal korábban kérik, akkor 1000.- Ft-ot kell a kérelmet benyújtó csapatnak eljárási költségként befizetni.
• rendkívül indokolt esetben a másik csapat beleegyezésével 5 napon belül is elhalasztható a mérkőzés 2000.-Ft befizetésével.
• az utolsó öt (5) fordulóban mérkőzést halasztani nem lehet
• A halasztott mérkőzéseket az utolsó 5 fordulóig le kell játszani
Az engedélyezésre csak a Versenybizottság illetékes.

12. Igazolás, névváltozás, átigazolás, játékjogosultság:

A 2009. évi bajnokságban is, csak címkével érvényesített igazolásokkal lehet játszani! Az érvényesítés díjtalan.

Igazolás: minden csapat korlátlan számú érvényes Tagsági Igazolvánnyal (igazolás) rendelkezhet.
A kispályás labdarúgó bajnokságra igazolást, ez évben is minden megkötés nélkül végez a DVKLSZ. A csapatban szereplő valamennyi játékosnak a DVKLSZ által kiállított névre szóló Tagsági Igazolvánnyal kell rendelkeznie. Az utolsó öt (5) forduló ideje alatt igazolni nem lehet.

Átigazolás: minden játékos a bajnokság során annyiszor igazol át ahányszor akar, ha a tagsági könyvét (igazolás) a régi egyesülete, csapata kiadta! A játékos köteles volt csapatának a felszerelést hiánytalanul visszaadni. A kiadó csapatvezető csak abban az esetben tagadhatja meg az igazolás kiadását átigazoláshoz, ha a távozni akaró játékosnak bármilyen tartozása van régi csapata felé! Vitás esetben a DVKLSZ köteles az érdekelteket egyidejűleg megidézni és meghallgatni az átigazolás ügyében.
Osztályokon belül a csapatok egymás között is átigazolhatnak játékosokat, az alábbi megkötéssel. Ha egy csapattól eligazol egy játékos, ugyanabba a csapatba már nem igazolhat vissza a bajnokság ideje alatt.
Az utolsó öt (5) forduló ideje alatt igazolni-átigazolni nem lehet.

A Szövetség megtagadja egy csapatból való átigazolást, ha a csapatnak bármilyen jellegű tartozása van a Szövetség felé!

IGAZOLÁSI DÍJ, IGAZOLVÁNY PÓTLÁS, NÉVVÁLTOZÁS: 500.- Ft/db
ÁTIGAZOLÁSI DÍJ: 1.000.- Ft/db

Betelt igazolványok cseréje díjmentes!

Az igazolások és átigazolások az alábbi személy aláírásával érvényes: Szák Kocsis Julianna (akadályoztatása esetén a DVKLSZ elnöke).
Ügyintézés minden nap 09:00 – 16:30 között, a Szövetség hivatalos helyiségében.

Játékjogosultság: A játékos játékjogosultsága abban az évben, azon a napon kezdődik, amikor a játékos betöltötte a szükséges minimális életkort, és nincs eltiltva az országos, a megyei, vagy a városi szövetségek által.
A csapatokban minden megkötés nélkül külföldi állampolgár is szerepelhet a mérkőzéseken.
A bajnokságba benevezett csapatokban a Nemzeti Bajnokságban, valamint más település kis- és nagypályás bajnokságában játszó labdarúgók is minden megkötés nélkül szerepelhetnek.A bajnokságokban az alábbi életkorokat kell betölteni a játékjogosultsághoz:
• 5+1-es bajnokságban a minimális életkor: betöltött 15. életév.
• 5+1 Öregfiúk osztályban a 2009. évi bajnokságban új igazolást, csak betöltött 40 éves játékosnak állít ki a szövetség!

A mérkőzéseken csak a mérkőzés időpontjában érvényes orvosi engedéllyel, valamint a szövetség igazoló bélyegzőjével ellátott Tagsági Könyvvel lehet szerepelni. A 18 év alatti játékosok orvosi engedélyének érvényessége 6 hónap (fél év), a 18 év feletti játékosok orvosi engedélyének érvényessége 12 hónap (1 év), ha nincs külön korlátozás.
Az igazolások orvosi érvényessége a kiállítás dátumával kezdődik és a 6, illetve 12 hónap letelte után az előző nap 24:00 órával fejeződik be.
(Például: Az igazolást 2009. március 25.-én készítve, 6 hónapos érvényesség esetén 2009. szeptember 24.-én , az 1 éves érvényesség esetén 2010. március 24-én 24:00-óráig, érvényes)

Jogosulatlan játék következménye:
Ha valamely csapat jogosulatlanul szerepeltet játékost, akkor a versenybizottság a mérkőzés eredményét törli, (a mérkőzés összes adataival együtt) és a vétlen csapat javára igazolja a mérkőzés három pontját. Felhívjuk a figyelmet, hogy a DVKLSZ mint rendező, a jogosulatlan szereplés miatt a bajnokság végén is eljár a vétkes csapat ellen.

Szövetségi nap:
MINDEN KEDDEN 16:00 – 17:30 óra között a DVKLSZ hivatalos helyiségében - Debrecen, Oláh Gábor u. 5. II/26. szám alatt (Atlétikai stadion tribün épület).

13. Fegyelmi tudnivalók:
A bajnokságban a játékvezető az alábbi fegyelmezési módokat alkalmazza:
• sárgalapos figyelmeztetés
• kettő (2) perces kiállítás (a játékos már nem jöhet vissza a pályára, de helyette a két perc letelte után más játékos bejöhet)
• piros lapos kiállítás

Egy mérkőzésen belüli második sárga lapos figyelmeztetés, piros lapos kiállítást von maga után. A piros lappal kiállított játékos helyett nem jöhet be új játékos. A csapat emberhátrányban kénytelen befejezni a mérkőzést. A kiállított (2 percre kiállítottnak is) játékosnak el kell hagynia a játékteret, és be kell mennie az öltözőbe. A játékvezető csak akkor folytathatja a mérkőzést, ha a kiállított játékos bement az öltözőbe.
A kiállított játékosnak külön értesítés nélkül is meg kell jelennie a fegyelmi tárgyaláson. A fegyelmi tárgyalást akkor is megtartják ha az érintett nem jelenik meg.

Ha egy játékost a bajnokság során háromszor állítanak ki (piros lappal) a játékvezetők az a játékos már nem játszhat a bajnokság befejezéséig!

Ha egy játékost ütésért, köpésért (mely eltalálta valamely játékost vagy a játékvezetőt), verekedésért állít ki a játékvezető, akkor az a játékos fegyelmi tárgyalás után 2 évig nem szerepelhet a DVKLSZ által szervezett bajnokságban, versenyen, illetve tornán. Súlyosabb esetben a Fegyelmi Bizottság a vétkes játékost a kispályás labdarúgástól, vagy mindennemű sporttevékenységtől is eltilthatja.

A FEGYELMI BIZOTTSÁG minden kedden 17 órától tárgyalja a fegyelmi ügyeket. A fegyelmi tárgyaláson a piros lappal kiállított játékos és a csapatvezető külön értesítés nélkül köteles megjelenni, de a fegyelmi tárgyalásra a meg nem jelenésük esetén is sor kerül.

A kiállított játékos a soron következő mérkőzésen automatikusan nem szerepelhet és a Fegyelmi Bizottság által meghatározott büntetést is le kell töltenie.
A mérkőzéseken összegyűjtött harmadik sárgalapos figyelmeztetés után az illető játékos egy soron következő mérkőzésen nem játszhat. A nyilvántartásért a csapat vezetője felelős, de a Szövetség is nyilvántartja a sárga lapokat.

A nyilvántartás megkönnyítése érdekében a Szövetség a nevezés alkalmával úgynevezett sárgalap kísérőkártyát ad ki minden csapatnak, melybe a csapat összes játékosának nevét és igazolvány számát a csapatvezető beírja. A sárgalap kísérőkártyát célszerű az igazolások mellett tartani, és ha valaki esetleg sárga lapot kap, akkor a csapatvezető a játékvezetővel történt egyeztetés után az illető játékos neve mellett jelzi annak megtörténtét!

14. Óvás:
Egy mérkőzéssel kapcsolatos eredményt, a mérkőzést követő 15 napon belül írásban, 2000.- Ft óvási díj egyidejű befizetésével (DVKLSZ pénztárba) a DVKLSZ versenybizottságánál lehet megóvni. Első fokon a DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága dönt.
Jogos óvás esetén az óvási díj visszajár.

15. Fellebbezés:
Az első fokú határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül lehet fellebbezni írásban, 4.000.- Ft fellebbezési díj egyidejű befizetésével (DVKLSZ pénztárba). Fellebbezési ügyekben a DVKLSZ ELNÖKSÉGE (másodfok) dönt. A másodfokú döntés ellen további fellebbezésnek helye nincs.
Jogos fellebbezés esetén a fellebbezési díj visszajár.

16. Játékvezetők küldése és működése:
A bajnokság mérkőzéseire a DVKLSZ a Versenykiírás figyelembevételével játékvezetőt küld a Játékvezetői Bizottság útján. A játékvezető küldést a bizottság elnöke hagyja jóvá!
A játékvezetők a kezdési idő előtt legalább 15 perccel kötelesek a pályára megérkezni.
A játékvezetőnek a mérkőzés előtt ellenőrizni kell a pálya állapotát (talaját, kapukat, hálókat, vonalakat) és el kell végeznie a játékosok igazoltatását a két csapat képviselőjének jelenlétében.
A játékvezetők működését a két csapatvezető a mérkőzés után osztályozhatja (1-10-ig).
Az osztályzatot a jegyzőkönyvben a csapatvezetői aláírásuk mellett lehet megjelölni.

A mérkőzésről készített játékvezetői jelentésnek a következőket kell tartalmaznia:
- a csapatok nevét,
- a bajnokság osztályát,
- a mérkőzés helyét, időpontját,
- a kezdő és cserejátékosok teljes nevét,
- a játékosok igazolásának számát, (tagsági igazolvány)
- a játékosok mezének számát,
- a piros lapot kapott játékos nevét, tagsági igazolványának számát
- sárga lapot kapott játékos nevét, tagsági igazolványának számát
- a góllövő játékosok nevét, igazolásuk számát és
- a játékvezető szöveges jelentését a mérkőzésről, és olvasható aláírását!

17. Játékvezetői díj:
Bruttó 2200.- Ft /mérkőzés
A játékvezetői díjat a bajnokságra történő benevezéskor kell befizetni, az osztályok létszámának figyelembevételével!
Bármelyik csapat bármelyik mérkőzésére kérhet két játékvezetőt, külön díjazás ellenében, amit a mérkőzés előtt 8 nappal kell befizetni a Szövetség pénztárába!


18. Feljutás, kiesés:
- A magasabb osztályok utolsó 2 helyezettje kiesik, az alsóbb osztályok I-II. helyezettje pedig magasabb osztályba jut. A magasabb osztályok 13-14. helyezettjei osztályozó mérkőzést játszanak a bennmaradásért - feljutásért az alsóbb osztály 3-4. helyezettjével (13. helyezett a 4. helyezettel, és a 14. helyezett a 3. helyezettel). Az osztályozó mérkőzéseket a bajnokok tornájával egy időben kell lejátszani.
- Az osztályok létszáma továbbra is 16 csapat. Amennyiben a pályák száma csökken, akkor a csoportok létszámát is csökkentenünk kell 14 csapatra.
- Öregfiúk bajnokságban a csoportok létszáma csak a nevezés után lesz kialakítva, így döntés csak akkor lehetséges! Esetleges feljutás kiesés az első kettő és utolsó kettő szisztéma szerint.
- Lehetőséget adunk igény illetve legalább 8 csapat jelentkezése esetén:
- Futsal 4+1 rendszerű külön bajnokság indítására, ahol kettős igazolással mindkét bajnokságban (5+1 és 4+1) lehet játszani.

19. Díjazás:
A 2009. évi bajnokság csoportjainak I.-II.-III. helyezettje Oklevél + KUPA + 15 db érem díjazásban részesül. A meghatározott díjtól a Szövetség eltérhet.

20. Bajnoksággal kapcsolatos egyéb rendelkezések:
A Versenykiírásban nem érintett kérdésekben a nagypályás labdarúgásra vonatkozó szabályok, illetve a DVKLSZ Fegyelmi Szabályzata az irányadó.

21. Nevezési feltételek:
- 2009. évi Versenykiírás elfogadása,
- 2009. évre érvényes Tagsági Igazolványok megléte
Az orvosi pecsétekkel telepecsételt és ezáltal nem egyértelműen beazonosítható Tagsági igazolványok kicserélése.(díjmentes)
- Lehetőség szerint két garnitúra, eltérő színű számozott mez
Ha egy mérkőzésen azonos színű mezben jelenik meg mind a két csapat, akkor a pályaválasztó csapat köteles eltérő színű mezbe öltözni.
- játékra alkalmas, hagyományos labda
- DVKLSZ tagsági díj befizetése: 8.000 Ft
- Szövetségi költségtérítési hozzájárulás befizetése: 29.800 Ft
- Játékvezetői díj befizetése: 35.200 Ft /16 csapatos osztály esetén/
Összesen: 73.000 Ft

Nevezési díj I. részlet (40.000.-Ft) befizetési határidő: 2009. március 03.
II. részlet (33.000.-Ft) befizetési határidő: 2009. szeptember 04.

Késedelmes fizetés esetén fordulónként „vissza nem vonható” egy (1) pontot vonunk le a csapat összeredményéből! A negyedik pontlevonással egy időben töröljük a csapatot a bajnokságból!

Nevezési határidő: 2009. március 03
Sorsolás: 2009. március 17.

22. Bajnokok tornája, Halász József emlékére!
A bajnoki osztályok első helyezettjeinek tornája a Bajnokok Bajnoka címért, 2009. október 17-én szombat kerül megrendezésre Debrecenben. Pálya kijelölés később!

23. A DVKLSZ Elnöksége, jelen versenykiírás alapján rendezett bajnokságban előforduló balesetekért, károkért nem vállal felelősséget!


Feljutás, kiesés, osztályfeltöltés (létszámcsökkenés esetére) szabályai:

1. Az osztályok utolsó 2 helyezettje (15-16.) kiesik az alsóbb osztályba
2. Az osztályok első 2 helyezettje feljut a magasabb osztályba
3. Amennyiben az osztályok létszáma csökken (pl. nem induló csapat miatt) és az osztályokat fel kell tölteni (16 csapatosra) akkor:
- a jobbik bentmaradásért osztályzót játszott vesztes csapat marad bent (13.)
- a másik bentmaradásért osztályzót játszott vesztes csapat marad bent (14.)
- a jobbik kieső helyen végzett csapat marad bent (15.)
- a másik kieső helyen végzett csapat marad bent (16.)
- a feljutásért osztályzót játszott vesztes csapat jut fel (3. majd a 4. helyezett)
- és így tovább a többi helyezettek.
DEBRECEN VÁROSI ÉS KÖRZETI
LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
VERSENYBIZOTTSÁG